Lecţia 1 – Accesează nivelul tău spiritual

Mai întâi vom clarifica ceva ce toată lumea trebuie să înţeleagă: mă refer acum la expresia „nu există noroc”.

Acum vei spune. „sigur că există, cunosc oameni care sunt foarte norocoşi. Au slujba potrivită, casa potrivită, se pare că le pică toate din cer.” Şi înţeleg de ce gândeşti poate aşa. Poate părea că norocul este totul.

În fiecare zi milioane de oameni întâmpină ziua cu speranţa la un viitor mai bun, indiferent de ce fac ei, se pare că nu avansează deloc. Muncim mai intens, muncim mai mult dar se pare că suntem destinaţi agitaţiei. Şi totuşi, sunt aceia care se pare că atrag norocul indiferent de ceea ce fac. Lucrurile pur şi simplu „li se întâmplă”.

Ca şi cum aceştia sunt mereu la momentul potrivit, în locul potrivit .

Cum reuşesc oamenii “norocoşi”? Contrar credinţelor populare, nu am venit pe aceasta lume singuri şi neînarmaţi.

Înăuntrul tău se află o unealtă puternică care poate transforma fiecare vis în realitate. Această conştiinţă interioară este o legătură directă către însuşi Sursa, harta ta către succesul spiritual şi personal. Pentru a utiliza această hartă, trebuie doar să îţi accesezi centrul tău spiritual – acea parte pe care tu o denumeşti „eu”.

Aceasta este propria ta persoană spirituală, centrul tău metafizic care îţi permite să îţi creezi viaţa după cum o vrei. Cea mai uşoară şi eficientă cale de a-ţi accesa conştiinţa interioară este prin meditaţie.

Dar înainte de a stăpâni meditaţia, trebuie să înveţi să îţi stăpâneşti stresul, acesta  este opusul stării pe care noi o numim meditaţie.

Stresul nu este decât o reacţie în faţa schimbării. Orice schimbare în viaţa noastră, fie că e bună ori rea, ne va cauza un nivel de stres. Psihologii au enumerat sute de evenimente care cauzează stresul, fiecare cu gradul său de intensitate. Indiferent de gradul de stres, acesta se poate acumula şi ne poate cauza adevărate probleme în starea noastră de bine. Nu e de mirare că suntem aşa de bolnavi.

Bineînţeles că fiecare răspunde la stres într-un mod diferit, dar poţi fi sigur că stresul extrem şi de durată va crea un dezastru în corpul tău. Cum îl poţi evita? Nu poţi.

Viaţa presupune schimbare, iar schimbarea presupune stres.

Secretul nu constă în a găsi o cale de a evita stresul dar mai degrabă în a găsi o cale de a-i răspunde când acesta apare. Îţi aduci aminte de toţi acei oameni care se pare că au tot norocul din lume? Cei a căror viaţa devine din ce în ce mai bună? Motivul pentru care norocul se pare că le zâmbeşte este pentru că au învăţat să îşi acceseze conştiinţa. Înainte de a învăţa să trăieşti viaţa ca o fiinţă superioară, primul pas este să înveţi să îţi controlezi stresul şi să funcţionezi în stadiul meditativ.

Pe parcursul cursurilor vei invăţa sa stăpâneşti un exerciţiu de meditaţie care te va ajuta eficient să combaţi stresul, vei învăţa relaxarea Lacul cu Margarete. Vei simţi cum dispare stresul pe măsură ce experimentezi un nou nivel al minţii.

Cum te simţi faţă de stres? Nu, aceasta nu este o întrebare capcană.

Pentru a stăpâni stresul eficient trebuie să îţi schimbi modul de a vedea factorii stresului. Mulţi oameni văd stresul ca pe un obstacol, un blocaj în drumul lor către succes. Evenimentul care a cauzat stresul devine un lucru rău, ceva care ne va încetini şi care ar poseda acel potenţial de a ne reţine în a obţine ceea ce vrem.

Îţi sună corect acest lucru? Când ne gândim la stres, ne gândim la lucruri negative. Eşecuri, căderi şi blocaje care ne întârzie în a ajunge la destinaţia dorită. Şi câteodată, exact asta şi fac aceste evenimente. Acest fel de răspuns este rezultatul ego-ului care ne limitează şi percepţia egoistă care ne pune propriul interes mai presus de toate. Ego-ul ne spune ca lumea este crudă. Că este lacomă şi incorectă. Ego-ul ne asigură că trebuie să facem ceea ce trebuie, indiferent de cost, dacă dorim să întâmpinăm succes în aceasta lume materială. Ego-ul se aşteaptă ca lucrurile să meargă prost, pentru că aşa s-a întâmplat mereu în trecut.

Adevărul este că lucrurile se petrec în viaţa noastră pentru că trebuie să se petreacă. S-ar putea să ne aducă o noua perspectiva în viaţa ori s-ar putea să ne facă să ne întoarcem şi să reflectăm.

Dacă privim aceste evenimente negative ca pe nişte blocaje, s-ar putea să riscăm să pierdem mesajul pe care acestea l-au adus.

Schimbă-ţi atitudinea oricum şi vei descoperi că s-ar putea să fie o destinaţie mai bună decât cea pe care o credeai că este.

Vezi, acei „oameni norocoşi” ştiu că Universul este un loc generos şi plin de recompense. Ei ştiu că  „sinele se atrage pe sine” şi atâta timp cât îşi menţin o minte limpede şi o perspectivă pozitivă pot atrage şi crea orice îşi doresc.

Ei ştiu de asemenea că stresul – şi efectele negative pe care acesta le are asupra corpului nostru ne-ar putea înceţoşa mintea şi ne-ar putea reţine din a descoperi ce fiinţe incredibile suntem. Aşa, că în timp ce ei s-ar putea să nu ştie ce schimbări vin se simt confortabili cu ideea de schimbare în sine. Au îndepărtat stresul, grijile şi regretele şi le-au înlocuit cu calmul care poate veni doar în centrul lor spiritual.

Hai să ne întoarcem la atitudine pentru un moment. Cum ne putem schimba atitudinea când viaţa este nefastă, stresantă şi neiertătoare? În lecţiile ce vor urma, vom privi atitudinea ca la un microscop. O vom examina şi o vom frânge bucată cu bucată. Vei învăţa de asemenea nişte tehnici care să te ajute să depăşeşti emoţiile distructive în programarea ta, care te reţin de fapt in viaţă. 

Vreau să spun că secretul succesului eşti Tu.  Exact, TU. Tot ce ţi-ai dorit, tot ce ai visat, orice succes, talent, aptitudine, interes, aventură şi experienţă pe care ţi-ai imaginat-o este complet la îndemâna ta. Ai abilitatea inspirantă de a-ţi crea propria ta realitate iar apoi să o recreezi dacă tu aşa alegi. Această abilitate fantastică nu necesită nici un grad universitar. Nici nu trebuie să ai un IQ imens ori puteri supranaturale. De fapt singurul lucru pe care trebuie să îl stârneşti este să îţi transformi dorinţele în realitate, cu puţină intenţie. Bine, poate mai multă intenţie, dar intenţia este foarte uşor de obţinut, aşa că nu ar trebui să fie o problemă.

Aşa cum oamenii au evoluat de la oamenii preistorici la fiinţele inteligente de azi, aşa putem realiza şi următorul pas pe scara evolutivă şi să descoperim adevărata magie a Universului. Tot ceea ce trebuie să ai, tot ceea ce doreşti se află în posesia ta acum. Trebuie doar să înveţi cum să foloseşti acest lucru. De aceea am început aceste serii de cursuri. Pentru a-ţi crea  realitatea ta perfectă trebuie să fii intenţionat şi concentrat.

Însă nu poţi ajunge la acest nivel fără să îndepărtezi haosul din mintea ta. Trebuie să plătesc această  factură, trebuie să mă opresc la magazin. Oh…am uitat să îl sun. Cât este ceasul? Trebuie să o iau! În orice moment al zilei mulţi dintre noi suntem bombardaţi de gânduri care nu au nici o legătură. Este produsul stilului nostru de viaţă.

Rezultatul este acea stare de confuzie, marcată de lapsus-uri ale memoriei, stres şi sentimentul de copleşeală. Nu poţi crea în această stare de spirit pentru simplul fapt că nu te poţi concentra asupra intenţiilor tale destul de mult pentru a face ceva. Sunt prea multe gânduri care îţi vin, fiecare cerându-ţi atenţia şi care te distrag din pacea pe care o căutai în disperare.

Aşa că te invit să meditezi cu noi. Învaţă cum să îţi linişteşti mintea.

Descoperă pacea care te-a  ocolit până acum şi foloseşte-o pentru a te propulsa în următorul stadiu evolutiv. Este mintea ta un loc al stresului ori un loc al păcii? Ai nevoie de ajutor pentru a stăpâni stresul?

  Răspunde la aceste întrebări şi află!
* am probleme cu somnul.
* par a fi îngrijorat tot timpul.
* nu mă simt confortabil cu schimbarea.
* sufăr de boli legate de stres.
* depind de alţi oameni când vine vorba de spiritul meu jovial.
* uneori mă simt copleşit şi frustrat.
* am impresia că viaţa mea este haotică şi scăpată de sub control.
* mă înfurii când lucrurile nu merg aşa cum am vrut.
La câte dintre acestea ai răspuns afirmativ? Dacă multe dintre ele ţi se potrivesc, nu-ţi fă griji. Vei învăţa să transformi stresul într-o stare plăcută a minţii.
Cum este posibil acest lucru?

Îţi voi arăta cum să transformi stresul într-o stare plăcută a minţii. Cum este posibil acest lucru? Pentru că stresul şi relaxarea sunt acelaşi lucru. Probabil că vei face excepţie de la acest lucru şi poate că aşa şi trebuie. Hai să gândim în acest fel…legea polarităţii spune că toate lucrurile au un opus iar opusul este acelaşi lucru, diferind doar prin grad. Hai să vedem cum putem aplica acest principiu stresului.

Care crezi că este opusul stresului? Ai două opţiuni. Îl poţi întări ori reduce. În mod evident, nu vrem să întărim stresul, aşa ca hai să încercăm să îl reducem. Plasează stresul tău pe o scară arbitrară la nivelul 100. este un stres destul de mare.

Acum obiectivul nostru este să ajungem la punctul 0 sau cel puţin cât mai aproape de el. Cum facem asta? Dacă ai îndepărta stresul ai fi complet relaxat, nu-i aşa?

Asta face relaxarea, fiind de fapt secretul înfrângerii stresului. Şi ghiceşte care este cea mai bună formă de relaxare? Exact: meditaţia! Dacă…

  1. Ai putea primi schimbarea fără să îţi fie teamă?
  2. Ai putea să îţi calmezi mintea şi să te bucuri de o existenţă de pace şi seninătate?
  3. Ai putea să îţi redirecţionezi energiile în ceva mai productiv?
  4. Ai putea să te eliberezi de toate simptomele legate de stres?
  5. Si cel mai important – să transformi necunoscutul în oportunităţi de dezvoltare?

Lasă meditaţia să îţi deschidă uşa.

Toate persoanele „norocoase” au un lucru în comun: meditaţia.  Pentru mulţi dintre noi, ideea de a sta nemişcat pentru o perioadă de timp pare imposibilă.

Ai devenit atât de prins de societatea asta mereu pe fugă încât faci mai multe activităţi deodată, chiar şi în somn. Dar când medităm acele activităţi simultane încetează. Mintea se relaxează şi ne permite  să ne găsim echilibrul şi să ne accesăm centrul nostru spiritual. Devenim mai productivi şi mai centraţi şi cu siguranţa mult mai uşuraţi.

Prin meditaţie, poţi obţine lucruri minunate, scăpând corpul de boli şi vei învăţa să manifeşti cele mai profunde dorinţe.

Prin a învăţa să reduci la linişte acel haos din mintea ta poţi descoperi cu adevărat adevăratul sens al cuvântului „pace”. Gândurile tale vor fi mai limpezi, ideile tale vor fi mai vibrante şi vei fi capabil să „îţi vezi” calea către viitor.

De fapt, meditaţia este un instrument atât de puternic, studiile au arătat că meditaţia îţi poate întări sistemul imunitar şi te poate ajuta să scapi de boli!

Tot ce trebuie să înveţi să faci este să îţi linişteşti mintea.

Vino alături de noi la unul din cursurile programate şi vei invăţa cum sa faci asta.