Lecţia 10 – Scopul vieţii

Dacă vei pune în practică aceste lecţii, vei observa nişte schimbări benefice în viaţa ta.

Dar toată evoluţia asta vei constata că nu înseamnă nimic fără un scop. Mă refer, care ar fi rostul? Incotro ne duc toate acestea? Intreabă 100 de persoane şi vei primi 100 de răspunsuri diferite. Dar cu siguranţă va fi un răspuns.

Ce va urma?  Planul spiritual este cel mai misterios din Univers.

Nimeni nu s-a întors din lumea spiritului, cu poze şi documente care să ne explice „ce va urma”.  Pentru a umple acest gol, ne-am îndreptat către alte surse pentru a găsi indicii, surse care se leagă chiar de profeţii străvechi şi textele scrise. Însă chiar şi cei mai înţelepţi nu sunt de acord cu totul. Cumva trăim vieţi multiple, în timp ce alţii spun că trăim doar una. Într-o zi trebuie să ne câştigăm locul în viaţa de după, prin intermediul faptelor bune pe care le facem acum, în timp ce alţii cred că acum plătim faptele rele pe care le-am făcut deja.

Problema este, cum o poţi alege pe cea corectă?

Caută o opinie susţinută doar de credinţa ta.

Aşa cum părem să fim de acord că există ceva după moarte, părem de asemenea de a fi de acord cu ideea că Dumnezeu este Tot. Asta înseamnă că Dumnezeu este tot ceea ce este. Tot ce a fost şi tot ce va fi. Dumnezeu este orice, inclusiv tu şi eu, la fel ca şi plantele, animalele şi Universul în sine. Dumnezeu nu are început şi nu are sfârşit.

Acum sunt unii care se întreabă dacă Dumnezeu are vreun scop. Fiind tot ceea ce este şi El este totul, este greu de imaginat că Dumnezeu are alt scop decât acela de a fi Dumnezeu.

În schimb avem abilitatea de a experimenta orice dorim. Gândeşte-te pentru un moment: orice am alege. Ce ne împiedică în a face ceva? Răspunsul este, nimic.

Şi iată frumuseţea întregului plan: cu cât alegi mai multe cu atât va deveni mai bogată viaţa ta. 

Te-ai intrebat vreodată de ce atât de mulţi oameni cad prada rutinei?

Pentru că viaţa nu este facută să stea locului.  Atunci când creăm o viaţă care se repetă zi după zi, facem exact lucrul acesta. Cauzăm stagnarea vieţii noastre. Da, timpul va trece pe lângă noi însă noi nu mergem deodată cu el. vom îmbătrâni desigur, şi vom întâlni surprize şi piedici în cale, însă în cea mai mare parte, fiecare zi este ca şi precedenta şi va fi aşa în continuare. Şi iată rutina ta. Când ajungi să trăieşti această viaţă, spiritul tău devine apatic. Tânjeste după experienţe noi. Îşi doreşte să se dezvolte.

Neagă-i această dorinţă iar rezultatul va fi depresia. Cum s-a întâmplat asta? Răspunsul este lipsa de experienţă.

Dacă vei urmări conceptul dimensiunilor paralele, atunci vei putea vedea cum Dumnezeu se implică în experienţă.

Un număr infinit de universuri cu un număr infinit de posibilităţi – ne arată de fapt ideea de a trăi viaţa la maxim! Aşa că dacă propriul tău univers este proiectat să fie o eternitate de experienţe, de ce credem că ar trebui să alegem doar una?

Totul în viaţa sugerează schimbarea.

De fapt, nu este nimic pe această planetă care nu se schimbă la un moment dat şi totuşi scopul nostru principal pare a fi să facem lucrurile să stea la fel cât mai mult. Cautăm stabilitate şi securitate. Dorim ca totul să rămână aşa cum este, să nu facem nici o modificare şi să nu stricăm echilibrul. Alungăm schimbarea dacă avem posibilitatea, deoarece o vedem ca fiind „nesigură” şi „neprecisă”.

Nu este ironic totuşi, cum lucrul de care ne temem cel mai tare – schimbarea – este combustibilul care ne face să mergem mai departe?

Descoperă-ţi scopul – unde ne duc toate astea până la urmă?

Cum putem descoperi scopul vieţii noastre?

Să sperăm că vei avea parte de cât mai multe experienţe care să te facă mai înţelept şi mai bogat pentru că le ai.

Experienţele alese să le ai, vor urma drumul intereselor şi a dorinţelor tale. Poţi alege cât de multe doreşti, alegerea ţine doar de tine. Este mereu alegerea ta.

Cu toate descoperirile noastre, atât ale ştiinţei cât şi prin intermediul meditaţiei, tot nu avem răspunsul pe care vrea toată lumea să îl afle: ce se întâmplă după ce murim?

În această viaţă, ceea ce credem este ceea ce se va întâmpla. Am stabilit asta de câteva ori în cadrul lecţiilor noastre. Acest principiu nu se schimbă nici în viaţa de după moarte. Nu este corpul fizic acela care ne creează realitatea. Din contră, este puterea minţii şi a spiritului Conştiinţa noastră Superioară pe care ajungem să o iubim şi să o cunoaştem. Aceasta Conştiinţă Superioară nu ne părăseşte când murim –corpul fizic este acela care rămâne în urmă. Aşa că dacă conştiinţa superioară ne creează realitatea aici, atunci ce ne face să credem că nu o va face şi dincolo?

Spiritul poate crea şi recrea fără ca apoi creierul uman să mai  încerce măcar o secundă să ghicească munca sa. Iar acesta este secretul minunii din spatele existenţei noastre. Acesta este secretul scopului nostru.

Viaţa, fie că este aici într-un corp fizic ori în planul spiritual ca energie pură, este o serie infinită de Experienţe. Noi putem alege o experienţă nouă de fiecare dată.

Îţi urăm acum călătorie frumoasă, SPIRIT LIBER!