Lecţia 3 – Care este cea mai mare dorinţă a ta?

Iată o poveste despre un discipol care merge la gurul său şi îl intreabă: „Guru, caut iluminarea. Cum o pot găsi?” Guru i-a explicat ca iluminarea vine atunci când o dorim, că realitatea este creată după atenţia acordată lucrurilor pe care le dorim cel mai tare. „Dar o doresc. De ce nu a venit la mine?”, „Pentru că nu ţi-o doreşti cu adevarat” i-a răspuns guru. Înţeleptul guru stia că o simplă dorinţă nu era destul pentru a o transforma în realitate. Ştia că trebuia să îi arate discipolului său gradul de dorinţă necesar pentru a atinge aceasta manifestare. Mai târziu vei afla cum a demonstrat  guru, care este acel nivel profund de dorinţă necesar, şi mai important, cum poţi obţine acest nivel pentru a-ţi crea realitatea pe care întotdeauna ai dorit-o.

Oare de ce întelepţii refuză să vadă partea negativă a lucrurilor?

În loc să ne concentrăm asupra repercursiunilor negative ale evenimentului, să îndreptăm atenţia asupra posibilitălilor pozitive pe care le putea aduce acesta.  

Este propria noastră minte, propriile noastre idei şi credinţe despre cine suntem şi ce merităm. Dacă credem ca trăim o viaţă prosperă şi abundentă, atunci aceasta este viaţa pe care o vom experimenta.  Dar dacă credem că nimic nu va merge după cum dorim, că purtăm deasupra capului un nor negru mereu, acel nor negru va fi cu siguranta mereu prezent.  Acest lucru este adevărat indiferent cine eşti. Indiferent unde eşti născut, câţi bani ai ori ce copilarie ai avut, aminteste-ţi: gândurile tale îţi creează existenţa.

Acest lucru este important deoarece Universul nu face distinctie între ce e „bine”şi ce e”rău”. Pur şi simplu raspunde dorinţelor pe care tu le trimiţi. Aşa ca dacă crezi că lucrurile sunt bune, atunci lucrurile vor fi cu adevărat bune. Dacă crezi că lucrurile vor fi rele, atunci poţi fi sigur că vor fi mereu aşa. Pe măsură ce ai început să descoperi importanţa intereselor tale sau mai degrabă dorinţa care o investeşti în energia ta, ai putea observa că puterea acelor dorinţe determină abilitatea lor de a se manifesta.

Iată continuarea poveştii despre acel guru şi discipolul său. Pentru a-şi învăţa elevul despre cum să atingă iluminarea, acesta ştia că trebuie să îi arate nivelul de intenţie necesar pentru a-şi manifesta dorinţa. Pentru a face asta, învăţatul l-a luat pe tânăr şi au mers până la malul râului Gange şi l-a pus să ingenuncheze cu capul deasupra apei. Apoi guru l-a prins cu mâna de ceafă şi i-a împins capul sub apă. După un minut tânărul discipol se agita. Se zbătea şi îşi flutura mâinile în aer, dar guru nu îi dădea drumul. Nu îşi putea scoate capul de sub apă oricât de tare încerca. După două minute, chiar când acesta credea că îi vor exploda plămânii, Guru i-a dat drumul iar discipolul şi-a ridicat capul, inhalând lacom aerul pe care îl aştepta atât de mult. Guru a zambit. „spune-mi” a zis acesta, „care a fost cea mai mare dorinţă a ta acum?”, „să respir”, a răspuns discipolul exasperat. „Ah..” a spus guru, „când vei dori cu acelaşi grad iluminarea, aceasta va fi a ta.”

Ce grad are dorinţa ta? O doreşti atât de tare pe cât dorea discipolul să respire, ori este doar o dorinţa trecătoare, una de genul „ar fi drăguţ dacă…”?

îţi umple cu intentie fiecare parte din corpul tău ori pur şi simplu îţi trece prin gând din când în când? Când ne dorim ceva, nivelul intenţiei noastre determină cât de multa energie va primi dorinţa noastră. Mulţi dintre noi doresc să fie mai sănătoşi de exemplu, dar cât de tare? Este această dorinţă atât de puternică încât să ne schimbăm modul de a mânca?  Ne va face să luam vitamine şi să facem exerciţii? Ori vom continua cu acelaşi stil de viaţă, fără a avea voinţa de a face schimbările necesare pentru a atinge rezultatele dorite? Când discipolul dorea să respire, acea dorinţă a sa o depăşea pe oricare alta. S-a luptat pentru ea, s-a zbătut şi şi-a devotat fiecare fărâmă de energie pentru a o obţine. Pe o scara de la 1 la 100 dorinţa sa era în top.

Acum îţi voi pune ţie intrebarea: unde se plasează dorinţa ta?

Pe aceiaşi scala de la 1 la 100, i-ai da dorinţei tale poziţia 10? 20? Ori ca şi acel discipol, i-ai da energia pe care o merită?

Universul îţi va prezenta ceea ce ai nevoie pentru a-ţi atinge scopul. Depinde de tine dacă profiţi sau nu de fiecare oportunitate. Şi de fiecare dată când profiţi, îţi vei reîntări noul tău Adevăr. Te debarasezi de vocea care spune „nu pot” înlocuind-o cu dorinţa inerentă de „Oo da…pot !” Cu cât te manifeşti mai mult, cu atât credinta îţi va fi reîntărită, până când orice sistem de credinţe devine o parte fundamentală a ceea ce eşti. Şi toate din pricină că tu crezi că poţi.