Lectia 4 – Tu si legea atractiei

De ce oamenii întelepţi refuză să vadă partea negativă a lucrurilor – în loc să se concentreze asupra repercursiunilor negative ale evenimentului, ei îşi indreaptă atenţia asupra posibilităţilor pozitive.

Limpezindu-ţi mintea şi controlându-ţi emoţiile, poţi fi capabil să creezi o experienţă plăcută şi profitabilă din ceea ce mulţi consideră a fi un eveniment neplăcut. Dar pentru a face asta, trebuie să înţelegi puterea din spatele gândurilor tale.

Gândeşte-ţi calea spre realitate. În lecţia trecută, ne intrebam dacă este absolut necesar să crezi întro emoţie specifică pentru a o avea. Cu alte cuvinte, ar fi posibil să fii nervos, trist ori invidios, dacă nu ai crede asta? Şi dacă te-ai gândit la aceasta întrebare, ai realizat repede că răspunsul este nu. Nu poţi fi furios dacă nu crezi că eşti furios,  şi îţi este greu să zâmbeşti când crezi că ai o zi proastă, deoarece ceea ce credem este în fapt.

Gândurile noastre ne creează realitatea, până la ultimul detaliu.  Îţi aminteşti  discuţia despre autosugestionarea negativă care vine odată cu depresia? Această autosugestionare este o cale de a-ţi întări credinţele că eşti incompetent, neatrăgător, fără succes sau nedorit. Odată ce credem că suntem „mai slabi” decât restul lumii ne vom comporta în final  ca şi cum am fi. Vom astepta să se întâmple lucruri rele şi se vor întâmpla pentru că acordăm acelor gânduri toată energia şi concentrarea. Apoi universul creează acea realitate, dovedind astfel presupunerile noastre. Un cerc vicios, nu-i aşa? Şi desigur persoana deprimată nu va crede niciodată că ea îşi creează singură realitatea. În schimb au mizat pe o mână proastă de cărţi ale sorţii.  Sunt destinaţi eşecului indiferent de ce ar face, chiar şi atunci când încearcă. Nu se vor lega de nimic în viaţă deoarece succesul pur şi simplu nu este pentru ei.

Gândeşte-te cât de ridicolă este această gândire. Nu o putere superioară determină dacă ne vom bucura de succes ori vom experimenta suferinţa şi eşecul, ci propria noastră minte, propriile noastre idei şi credinţe despre cine suntem şi ce merităm.

Dacă credem că trăim o viaţă prosperă şi abundentă, atunci aceasta este viaţa pe care o vom experimenta.  Dar dacă credem că nimic nu va merge după cum dorim, că purtam deasupra capului un nor negru, acel nor va fi cu siguranţă mereu prezent. 

Acest lucru este adevărat indiferent cine eşti. Indiferent unde eşti născut, câţi bani ai ori ce copilărie ai avut, aminteste-ţi că doar gândurile tale îţi creează existenţa.

Acest lucru este important deoarece Universul nu face distincţie între ce e „bine”şi ce e ”rau”. Pur şi simplu raspunde dorintelor pe care tu le trimiţi. Aşa că dacă crezi că lucrurile sunt bune, atunci lucrurile vor fi cu adevărat bune.
Dacă crezi că lucrurile vor fi rele, atunci poţi fi sigur că vor fi mereu aşa.

Cele trei tipuri de realitati pe care le creeam pentru noi.
Pentru a înţelege ce se întâmplă, trebuie să înţelegi ca atunci când vine vorba de Legile Atractiei, există trei tipuri de oameni.
Primul tip: Cel care gândeşte negativ: crede ca viaţa sa este lovita de nenoroc. Poate ca 40% din populaţie se încadrează acestei mentalităţi.
Tipul 2: Cel care gândeşte normal: este destul de fericit unde se află în viaţă, dar ocazional se teme de a nu pierde acele lucruri la care ţine foarte mult, cum ar fi slujba, relaţiile, venitul, sănătatea şi aşa mai departe. Aproape 58% din oameni gândesc aşa. Tipul 3: Creatorul: nu acordă prea mare atenţie realităţii actuale ori lucrurilor negative. Se concentrează în a atrage în viaţa sa experienţe noi şi minunate. Mai puţin de 2% din umanitate gândeşte în acest fel.

Este important să ştii că în timpul vieţii s-ar putea să oscilăm între aceste etape. Chiar şi în cea de tip 3: creatorul poate cădea într-o spirală negativă la un moment dat.
Iar o persoană de tipul 1, cea care gândeşte negativ, s-ar putea să experimenteze ocazional o bucurie profundă. În această lecţie vei învăţa unde te afli.

Acest program te va ajuta să te indrepti către nivelul 3, cel al creatorului. În stadiul curent de evoluţie al umanităţii, mai puţin de 2% dintre noi au atins nivelul 3. Suntem aproape copii când vine vorba de auto-realizare. Scopul nostru în privinţa acestor lecţii gratuite, este să ajutăm cât mai mulţi oameni de a evolua spre nivelul 3. aşa că poţi împărtăşi cu prietenii tăi aceste informaţii.

Acum hai să explorăm aceste tipuri de oameni şi să ne  dăm seama unde te încadrezi tu.

Tipul 1: negativistul care îşi creează propria realitate – cumplită.
Un negativist este o persoană care se aşteaptă la ce e mai rău. Ei ştiu că lucrurile se vor întâmpla rău, indiferent de potenţialul lor de succes. Ei văd lumea ca fiind lacomă şi egoistă. Se aşteaptă ca ceilalţi să mintă, să înşele şi să fure. Ei presupun că nu vor fi promovaţi şi cred că nu vor înainta niciodată.  Partea ironică este că negativiştii au de obicei dreptate. Nu vor fi promovaţi şi abia îşi vor duce la capăt experienţele.
Vor întâlni cei mai nepoliticoşi oameni, vor plăti cele mai mari preţuri şi vor afla că suferă de diferite boli şi înfrângeri. „Ştiam că se va întâmpla” spun aceştia şi au absolută dreptate.
În loc să acorde atenţie şi energie lucrurilor pe care le doresc cu adevărat, ei în schimb se concentrează pe toate lucrurile negative care le-ar putea surveni în cale.
Universul pur şi simplu răspunde la cursul energiei noastre. Negativiştii se prind de această conceptie pentru a nu fi dezamăgiţi.
Dar dacă totuşi lucrurile ies bine, atunci este doar o surpriză plăcută. Aceste lucruri îi aduc negativistului un simt al controlului. Ei primesc exact ceea ce aşteaptă, deşi nu este ceea ce ei doresc cu adevărat.

S-ar putea să cunoşti asemenea oameni. De exemplu:
* li se strica maşina în fiecare zi;
* tocmai li s-a stricat maşina de spălat;
* poate au probleme în căsnicie dar observi că nu fac nimic pentru a rezolva problema;
* par a fi multumiţi în a se plânge despre cât de prost le merg lucrurile acasă;
* poate că şi-au pierdut slujba şi nu îşi pot găsi una noua, ori slujba actuală este cel mai groaznic loc din lume. Desigur că ei nu se deranjează pentru a găsi ceva mai bun, ori dacă fac asta „nimeni nu vrea să îi angajeze”.

Viaţa pare a fi un flux continuu de experienţe negative pentru aceşti oameni iar dacă ai vrea să îţi ajuţi prietenul şi să îl aduci pe drumul cel bun, acesta va găsi un argument pentru fiecare soluţie pe care i-o oferi.

Poate că nu eşti o persoană negativistă, dar poate că eşti o persoană „obişnuită”.
Aceşti oameni sunt aceia care au lucruri bune în viaţa lor, şi rareori doresc mai mult.
Cel mai rău este că adesea pierd ceea ce au.
Atunci când apare teama că vei pierde trebuie să înveţi să renunţi la acea teamă.

Tipul 2 – persoana obişnuită – persoana obişnuită o reprezintă majoritatea dintre noi. Suntem mulţumiţi unde am ajuns, în mare parte suntem satisfăcuţi dar vieţile noastre sunt pline de griji şi temeri pentru –sănătate, pierderea unor relaţii, singurătate, boală, îmbătrânire, şi lista poate continua.
Problema cu acest sistem de convingeri este că oamenii obişnuiţi nu pot evolua.
Nu vor  experimenta niciodată succesul pentru că nu îşi consumă energia pe posibilitatea întâmplării acestuia. În schimb, pur şi simplu continuă să recreeze acelaşi set de circumstanţe care, desigur, produc aceleaşi rezultate.

Acest lucru este denumit „capcana realităţii curente” , Oamenii obişnuiţi sunt opusul celor care îşi stabilesc scopuri. Decât să aspire la lucruri măreţe, minţile lor sunt dominate de gândurile de zi cu zi care îi ţin blocaţi întro viaţă banală. Acestea includ munca de birou, certurile între soţi, problemele de sănătate, probleme cu maşina, probleme financiare –şi este o listă fără sfârşit.
Persoanele obişnuite trebuie să descopere natura puternică a gândurilor lor – şi sunt predispuşi către  unul dintre cele mai periculoase obiceiuri mentale – ÎNGRIJORAREA.
De aceea este atât de important să îţi mentii o stare a minţii pozitivă şi să eviţi gândurile negative – dacă energia ta se extinde în aria posibilităţilor negative, ce crezi că îţi va trimite universul ?
Îngrijorarea este una dintre cele mai mari căi de a atrage conjuncturi negative.
Când ne facem griji, sperăm de fapt să nu se întâmple ceva rău, fie că este un eveniment ori un set de circumstanţe pe care dorim să îl evităm.
Dar însuşi actul de ingrijorare asupra unui lucru îl pune în centrul atenţiei noastre.
Ne luptăm cu el, încercăm să îi împiedicăm sosirea şi încercăm să găsim cât mai multe căi de a-l ocoli, în cazul în care ne apare în cale.

Este multă energie investită în ceva ce nu doreşti. În mod inevitabil, lucrul pentru care ţi-ai făcut atâtea griji va fi atras către tine.
Acordându-i atâta energie, i-ai spus Universului că la asta te aştepţi.

De aceea atunci când îţi faci griji despre pierderea unui lucru, de fapt tu impingi departe de tine acel lucru.  Astfel dacă îţi faci griji că se va întâmpla ceva, acel lucru se va întâmpla cu siguranţă, aşa cum credeai că se va întâmpla.
Oricum, ştiai că se va întâmpla. Era doar o chestiune de timp.

Cum să depăşeşti grija?
Prin programul Silva Ultramind vei învăţa să transformi un eveniment negativ în unul pozitiv. Te va ajuta să îndepărtezi „spiralele negative” şi capcana „realităţii curente”sau frustrarea  în ceea ce priveşte evenimente din viaţa ta. Odată ce ai iesit din aceste spirale negative, poţi atrage apoi finalităţi pozitive în viaţa ta.

Să privim acum cum ar trebui să fii…

Nivelul 3: Creatorul Conştient.
Pe măsură ce ai început să descoperi importanţa intereselor tale sau mai degrabă dorinţa care o investeşti în energia ta, ai putea observa că puterea acelor dorinţe determină abilitatea lor de a se manifesta.

Ce grad are dorinţa ta? O doreşti atât de tare ori este doar o dorinţă trecătoare, una de genul „ar fi drăguţ dacă…”?
 
Intenţia îţi umple fiecare parte din corpul tău sau pur şi simplu îţi trece prin gând din când în când? Când ne dorim ceva, nivelul intenţiei noastre determină cât de multă energie va primi dorinţa noastră. Mulţi dintre noi doresc să fie mai sănătoşi, de exemplu, dar cât de tare? Este această dorinţă atât de puternică încât să  ne schimbam modul de a mânca?  Ne va face să luăm vitamine şi să facem exerciţii? Ori vom continua cu acelaşi stil de viaţă, fără a avea voinţa de a face schimbările necesare pentru a atinge rezultatele dorite?
Secretul manifestării. Legea atracţiei nu face discriminări şi nu este selectivă. Pur şi simplu „este” egală şi corectă fără a da greş.
Pentru a face să funcţioneze legea atracţiei  trebuie doar să te aştepţi că acel lucru să se întâmple.
Aceleaşi aşteptări care îţi pot limita experienţele, le pot de asemenea şi întări.
Aşteptarea nu este nimic mai mult decât credinţa ta. O credinţă că un eveniment va avea loc ori că se va întâmpla o anumită circumstanţă.
Prin intermediul aşteptărilor, poţi atrage acele lucruri care ţi se potrivesc dorintelor iar în acelaşi timp poţi respinge acele lucruri pe care nu le doreşti, prin simpla îndepărtare a aşteptărilor faţă de acestea.
Dacă spui „astept să se întâmple acest lucru”, iar apoi auzi imediat o voce care spune „pe cine încerci să păcăleşti?”. Soluţia este să îi araţi acelei voci că nu glumeşti deloc. Şi că eşti de fapt foarte serios. Pe măsură ce îţi plantezi seminţele, vei observa că lucrurile încep să se petreacă. Poate la început sunt lucruri mici, şansa de a întâlni o anumită persoană de exemplu ori o nouă idee are să te aducă mai aproape de scopul tău.
Aceasta este cauza şi efectul şi este metoda după care se manifestă totul.  Fii atent la aceste lucruri mărunte. Nu le ignora şi nu le trece cu vederea ca fiind coincidenţe. Manifestarea nu se petrece peste noapte.  Nu îţi poţi dori un milion iar apoi să descoperi ca a crescut contul din banca peste noapte în mod magic. Universul nu funcţionează aşa. În schimb, sămânţa pe care ai plantat-o pentru a crea un milion va creşte într-un milion de oportunităţi. Îţi vor fi prezentate idei noi şi oportunităţi.
Din nou este o cauză şi un efect. Universul îţi va prezenta ceea ce ai nevoie pentru a-ţi atinge scopul. Depinde de tine dacă profiţi sau nu de fiecare oportunitate. Şi de fiecare dată când profiţi, îţi vei întări noul tău adevăr. Te debarasezi de vocea care spune „nu pot” înlocuind-o cu dorinţa inerentă de „Eu pot !”
Cu cât te manifesti mai mult, cu atât credinta îţi va fi întărită, până când orice sistem de credinţe devine o parte fundamentală a ceea ce eşti.

Învăţă să gândeşti măret. Pe măsură ce înveţi să practici manifestarea, îţi vei îndrepta atentia asupra lucrurilor pe care doreşti să le manifeşti.
Îţi lărgeşti orizonturile şi gândeşti măreţ ori rămâi în apropierea casei, având grija să nu te aventurezi în afara zonei de confort? Am fost condiţionaţi să gândim în paşi mici. Pentru omul normal, ideea de a deveni un lider de seamă ori deţinerea unei averi considerabile nu este nimic mai mult decât o fantezie.  Nu că nu ne-am bucura de aceste lucruri, desigur, dar în inimile noastre, nu credem că avem perspicacitatea de a ajunge acolo. Fără indoialâ că este  o lipsă de respect faţă de sine. Am fost invăţaţi să „facem ceea ce e mai bun din ceea ce avem” şi să nu ne stabilim aşteptările prea sus; conceptele bine intenţionate sunt menite să ne protejeze de dezamăgire şi egoism. Dar rezultatul este că am învăţat să credem că nu suntem capabili de lucruri măreţe şi că acest lucru nu este adevărat.
Oamenii care au atins nivelul 3 şi au devenit creatori conştienţi ştiu că ei trăiesc viaţa fără limitări. Ei ştiu că puterea gândurilor lor determină realitatea către care se îndreaptă.