Lectia 6 – Gandeste maret si atinge echilibrul

Nemaiavând temerile tale în cale, ai acum o cale dreaptă în faţa ta pentru a-ţi descoperi motivaţiile.  Îţi aduci aminte că la inceputul acestor lecţii am vorbit despre propriile limitări. Aceste limitări te pot ţine departe de motivaţiile tale pentru că în fond şi la urma urmei este greu să fii entuziasmat făcând o muncă de rutină tot restul vieţii tale.
Dacă doreşti să descoperi cu adevărat motivaţia, trebuie să înveţi să gândeşti mare.

Frumuseţea acestei afirmaţii este că de fapt, tu ştii deja să gândeşti măreţ. Ai învăţat însă să nu foloseşti acest lucru. Când erai copil, aveai vise de a face asta? Să devii preşedinte? Să aterizei pe Lună? Atunci, încă vedeai lumea aşa cum este – un univers infinit ori posibilităţi infinite. Era o linie foarte subţire între imaginaţie şi realitate iar cele două se intersectau într-un mod regulat. Această percepţie a posibilităţilor infinite este ceea ce ne-a permis să credem că putem zbura în spaţiu, să conducem o ţară.
Şi pe cât credeam în posibilitate, posibilitatea exista cu adevărat.
Acum că ai învăţat să scapi de temerile tale, poti să îţi redobândeşti abilitatea de a gândi măreţ. Caută profund şi găseşte acele părţi din tine care încă doresc să zboare printre stele ori să pună capăt foametei globale.
Accesează acest loc în care eşti tu cu adevărat, în care limitările şi compromisurile nu există. Iar apoi întreabă-te din nou: cât de mare este Marele?

Unde ar trebui să tragi linia? Răspuns este că nu există nici o linie. Aminteste-ţi că legea atracţiei implică orice se află în sfera posibilităţilor tale  dacă doreşti acel lucru destul de tare, crezi în el, şi intreprinzi acţiuni către el. dacă ai avea o zână care să îţi indeplinească dorinţele, i-ai cere ceva mic? Să spunem de exemplu, o ciocolată ?
Nu, i-ai cere lucruri mari. O afacere, un partener de suflet, sănătate, avere.
Legea atracţiei este asemenea unei zâne. Aşa ca nu îţi irosi potenţialul pe lucruri mici.
Iată acum de ce este important să gândeşti mare.
Este important pentru că sunt atâtea lucruri care pot fi îmbunătăţite în lume, este atât de mult de contribuit! Însă nu poţi face asta fiind mediocru.

A-ţi stabili un scop de a strânge 1000 lei este unul mic. Nu poţi face prea multă lume să beneficieze după 1000 lei pe lună. Dar –aţi stabili un scop ca afacerea ta să producă 50.000 lei pe lună este un scop bun. Cu acei bani nu doar că poţi crea o viaţa mai bună pentru familia ta, dar de asemenea poţi dona bani sau să creezi proiecte umanitare. Datorezi acest lucru nu numai ţie, ci şi intregii lumi, pentru a gândii MĂREŢ.

Cum poţi aprecia dacă scopul tău este destul de mare? Dacă scopul nu te entuziasmează, înseamnă că nu eşti atras de el. Scopurile care te entuziasmează sunt acelea care te fac să pui suflet în ele. Cu cât sunt mai mari scopurile cu atât eşti mai entuziasmat. Dacă nu simţi puţină nervozitate în ceea ce priveşte scopul înseamnă că acesta este prea mic.
Aplică acest principiu scopurilor tale.
Te entuziasmează? Te sperie puţin? Acelea probabil că sunt cele bune.

Aminteste-ţi, ideea principală este, să vrei binele umanităţii.

Probabil că începi să vezi că legea atracţiei nu constă doar în avea mai mulţi bani ori să atragi şi a alege să trăieşti în succes. Este mult mai profundă de atât iar prin a alege să trăieşti într-o stare mai pozitivă a minţii, tu schimbi de fapt lumea pe care noi toţi o ştim.

Imaginează-ţi că energia creativă fluctuează un jurul planetei. Încălzirea globală nu ar mai reprezenta o grijă iar noi toţi am duce o viaţa bună conştientizând importanţa ecologiei.
Războiul, sărăcia şi foamea ar fi de domeniul trecutului pentru că aceste lucruri nu ar mai exista în viziunea noastră despre lume.

Ceea ce noi credem – este că lumea este un loc minunat – lumea a devenit realitatea noastră şi ar fi imposibil ca unele concepte precum războiul şi ura să nu existe.

Ai abilitatea de a schimba lumea.
Nu doar colţul tău de univers, ci întreaga planetă. Pentru că pe măsură ce începi să îţi formezi stilul de viaţă despre care am discutat, ceilalţi vor începe să te urmeze.
Pe măsură ce devii carismatic, ceilalţi vor fi atraşi de tine şi de caracteristicile tale.

Stă în natura noastră să atragem ceea ce ne place. Succesul, fericirea şi pacea interioară sunt toate lucruri care radiază precum un foc în noapte.

Când descoperim o persoană care demonstrează tipul de viaţă pe care am dori să o avem, dorim să cunoaştem secretul acelei persoane.

Nu uita că poţi avea orice realitate doreşti. Viaţa este la dispozitia ta.

Nu există limitări în ceea ce poţi îndeplini când combini energia ta creativă cu puţină încredere.

Accesează-ţi puterea minţii tale.
În această lecţie, ai văzut câteva lucruri din potenţialul minţii, cum ar fi abilitatea ta de a crea şi atrage orice poate crea imaginaţia ta.