Lecţia 7 – Cât de bătrân eşti de fapt?

Nu contează dacă ai douăzeci, treizeci ori şaptezeci de ani.

Deci „cât de bătrân te simţi?”.

Lăsând deoparte speranta de viaţă din anumite zone, au fost oameni care au trecut lejer vârsta de 100 de ani. Chiar şi acum câteva sute de ani, când unii oameni mureau un jurul vârstei de 50-60 de ani, erau destui oameni care trăiau peste 100 de ani.

Cum este posibil?

Cum se întâmplă ca oameni din diferite zone, diferite culturi şi stiluri diferite de viaţă, pot trăi cu mult peste vârsta stiinţifică stabilită? Care este secretul lor?

Şi mai important, cum poţi tu accesa aceasta făntână a tinereţii?

Vei descoperi că există un element comun pentru toţi: aceştia iubesc viaţa.

Decât să se concentreze asupra problemelor legate de vârstă,  aceşti centenari au ales să se bucure de viaţă şi să privească optimişti către viitor.  Ei sunt imuni la factorii stresanţi care îi înconjoară şi aleg să trăiască într-o stare de pace şi relaxare.

Ei se aşteaptă să trăiască vieţi productive şi satisfăcătoare, neacordând atenţie la ce aniversare se află. Iar rezultatul este că aceştia trăiesc mai mult decât spune stiinţa că este posibil.  Aceasta speranţă nu este doar una de a trăi până la 80 – 90 de ani. Dar poţi atinge centenarul în încă 30 de ani, 40 chiar şi 60 de ani în care să te bucuri de viaţă. Poţi fi atât de sigur de acest fapt, încât îţi faci planuri pentru tot restul vieţii – planuri care includ aventuri, educaţie şi aţi îndeplini misiunea ta continuă, de a descoperi.

Corpul nostru este un vehicul care ne permite să experimentăm maximul acestei vieti. Dar trebuie să te îngrijeşti de acest vehicul, să îi asiguri o bună funcţionare.

Ne-am impus în general o limită de viaţă iar dacă ajungem la vârsta de 80 – 90 de ani, asta înseamnă că ne-am descurcat destul de bine. Nu ne putem aştepta să avem mai mult, nu? Sigur că putem. Unde scrie ca viaţa se termină la un anumit punct? Cine spune că trebuie să ne obişnuim cu ideea că trebuie să părăsim această lume înainte de a 150 – a aniversare?

Pentru a face asta, îţi vei stabili nişte obiective specifice la fiecare 10 ani, din acest parcurs. Nu te ingrijora niciodată de vârsta ta – vârsta e doar un număr, fără sens, asta dacă desigur ai ales să îi dai unul.

De ce să îţi stabilesti obiective?

Cred că, cu totii ne putem amâna moartea şi îmbătrânirea, elementul cheie este să ne stabilim obiective. Obiectivele ne motivează, ne ajută să definim calea.

În lecţiile anterioare ai învăţat să indepartezi stresul şi să îţi stabilesti dorinţele şi lucrurile pe care doreşti să le atragi. Te rog acum să îţi stabilesti acele aşteptări mai mult decât crezi că include viitorul. Asta oferă viaţa, dorinţelor tale. Îi indică Universului să se ocupe de acest lucru pentru că sunt multe lucruri de creat.

Tot ce trebuie să faci este să decizi de unde să înceapă creaţia. – Lumea este ţesătura ta – gândeşte-te la toate lucrurile pe care ţi le-ai dorit.

Stabilindu-ţi aceste obiective, îţi indrepti atenţia în altă direcţie decât asupra vârstei tale, nu mai eşti preocupat de cât de repede trece timpul.

În schimb vei fi entuziasmat să îţi cumperi acel teren ori să te înscrii la facultatea care doreai să o urmezi. Aceasta energie este condusă în fiecare aspect al vieţii de asemenea. Începi să te mişti şi să vorbeşti  pentru acest scop, aşa viaţa ta va căpăta un scop. Şi nu conteaza dacă obiectivul se îndeplineşte. Ceea ce contează este că obiectivul este al tău şi eşti entuziasmat datorită posibilităţilor sale.

Când eşti energizat datorită scopurilor pe care ţi le-ai stabilit, corpul tău este plin de energie pozitivă iar asta îţi va ajuta sistemul pentru a combate stresul. Nu te mai aştepţi ca viaţa ta să aibă o importanţă mai redusă deoarece eşti prea preocupat de lucrurile care urmează. Noi atragem acele lucruri în care investim energie, fie că sunt bune ori rele. De asemenea respingem lucrurile cărora nu le acordăm deloc energie.

Folosind acest concept, evidenţiem faptul că, dacă ne concentrăm asupra evenimentelor care vor avea loc peste 40 de ani, vor fi şanse destul de mari să ajungem să trăim încă 40 de ani.

Nu sugerez că poţi stopa îmbătrânirea pentru totdeauna. Dar îţi sugerez ca având atitudinea corectă şi credinţele corecte, te poţi bucura de o existenţă energetică mai mare şi să mai adaugi câţiva ani vieţii tale.

La oricare din cursurile noastre vei învăţa tehnici utile pentru a te ajuta să îţi păstrezi starea pozitivă şi să previi stresul şi energiile negative care îţi pot afecta corpul.